Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym bez glutenu
Opis
Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym bez glutenu
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych. Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym Celiko to doskonały produkt dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Można użyć ją do ciast, deserów i koktajli. Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
SKŁAD PRODUKTU: Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1% (maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina
SPOSÓB UŻYCIA: Zawartość opakowania wyspać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3 - 4 łyżki). Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody ok. 400 ml.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ1430
kcal309
Tłuszcz0
Kwasy0
Węglowodany1,5
Cukry0
Białko76
Sól0,22
Data ważności: minimum 2 miesiące
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i słońcem.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.
Nie stosować po upływie terminu ważności.