Inulina proszek, prebiotyk 250g Targroch
Opis
Inulina proszek 250g Targroch
Inulina to białym proszek bez smaku, przypominający skrobię. Naturalnie występuje ona w bulwach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin, dla których stanowi materiał zapasowy. Do celów użytkowych, najczęściej pozyskuje się ją z cykorii i słonecznika bulwiastego (topinambura).
Można ją stosować w kuchni ; sprawdza się doskonale jako zagęstnik do zup i sosów. Podczas gotowania w wodzie przyjmuje postać galaretki, można ją więc wykorzystać wszędzie tam, gdzie potrzebna jest skrobia, żelatyna czy mąka.Dodatkowy plus to lekka słodycz inuliny .Dzięki temu znajduje swoje zastosowanie w rozmaitych wypiekach , pieczywie, naleśnikach.
Inulina to też dobry naturalny prebiotyk - stanowi dobrą pożywkę dla pożytecznych szczepów bakterii jelitowych.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Waga: 250g
Kraj pochodzenia: Holandia
Producent: Targroch, Polska
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.